Congres: ‘Jongeren kunnen goed meepraten over hun toekomst’

Kernkracht leidt jonge mensen die met jeugdhulp, ggz en/of dakloosheid in aanraking zijn geweest op tot ervaringsdeskundigen. Ze zijn een noodzakelijke aanvulling op de professionele zorg, vindt directeur Petra van Buren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In de jeugdzorg is het niet gangbaar dat een ervaringsdeskundige wordt ingezet. Een ervaringsdeskundige komt te dicht bij de cliënt, hoor je dan zeggen, en dat is niet professioneel. Ik vind dat nabijheid juist heel belangrijk is. Als een jongere zich depressief voelt, is het fijn dat een ervaringsdeskundige kan zeggen: hé, ik weet hoe je je voelt. Dat heb ik ook meegemaakt. Ik ben er ook uitgekomen. Als de ervaringsdeskundige zich kwetsbaar opstelt, dan doet een jongere die in de jeugdzorg zit dat ook makkelijker, is mijn ervaring. Onderzoek van Alie Weerman en Wilma Boevink in de volwassen-ggz

0
61

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.