Je moet door een infraroodbrilletje kijken’

PVV en DENK waren de winnaars in de wijk Feijenoord. De sociaal werkers in de wijk zien echter geen echte vreemdelingenhaat of onoverbrugbare polarisatie, wel veel bezorgdheid over inkomen, werk en eenzaamheid.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herman Keppy

Het gebied Feijenoord in Rotterdam-Zuid kun je het epicentrum noemen van de scherpe politieke tegenstellingen in Nederland. Bij de Tweede Kamerverkiezing dit jaar werd DENK de grootste partij in deze wijk, op de voet gevolgd door de PVV. Vanwege die uitslag werd Feijenoord bezocht door onder meer de Volkskrant, de NOS en RTV Rijnmond. Hoe doe je daar als sociaal werker je werk?

De Marokkaanse Loubna Farissi en de Turkse Emine Bagçivan werken in Feijenoord als participatiemakelaar, vanuit DOCK, een landelijke organisatie voor breed sociaal werk. Hun opdracht lijkt veel op het vroegere opbouwwerk: sociale cohesie in de wijk

0
55

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.