Je moet ambtenaren net zo benaderen als wijkbewoners’

Uit ‘De belofte van nabijheid’, een recent verschenen onderzoek naar de decentralisaties, blijkt dat sociaal werkers weinig professionele autonomie genieten. Lokaal beleid zou hen op de huid zitten. Hoe gaan sociaal werkers om met die spanning tussen lokaal beleid en professionele autonomie?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0266-9/MediaObjects/41185_2018_266_Fig1_HTML.jpg

Evalien Verschuuren, Sociaal Werker van het Jaar 2012, praktijkbegeleider Wij Groningen: ‘Wij zien dat ambtenaren beter dan vroeger luisteren naar wat er nodig is volgens de sociaal professionals. Ik zie heus nog wel voorzieningen die weinig te maken hebben met de werkelijkheid van de bewoners en meer met de politieke ambities van wethouders. Maar over het algemeen willen ambtenaren en wethouders best naar je luisteren. Zij hebben ons immers nodig om te weten wat er speelt en welk beleid er dus gemaakt moet worden. Aan de andere kant moet je als sociaal werker ook staan voor je vak. Laten zien

1
304

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.