Vier deskundigen over: Is deze samenleving klaar voor de wet verplichte GGZ?

De Eerste Kamer heeft de Wet verplichte ggz aangenomen. Is dit een stap voorof achteruit? ‘Hulpverleners gaan mogelijk uit onmacht dwang toepassen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0027-9/MediaObjects/41185_2018_27_Fig1_HTML.jpg

Ronald Touw, voorzitter Vakcommissie GGZ V&VN: ‘Met de Wet verplichte ggz wordt gestimuleerd dat verplichte zorg zoveel mogelijk in de leefomgeving van de cliënt plaatsvindt, en waar mogelijk niet in de kliniek. Dat is een positieve ontwikkeling. Als iemand in de maatschappij kan herstellen, kan die persoon contacten onderhouden met mensen waar hij een vertrouwensband mee heeft. De steun van mensen die hij of zij vertrouwt, is onmisbaar voor het herstel.

Ik vraag me wel af of de samenleving klaar is voor wat er nu op haar afkomt. De meeste mensen die verplichte zorg nodig hebben, hebben meerdere complexe

0
528

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.