Initiatief maatschappelijke organisaties bundelt diensten onder een dak

Het begon als een huisvestingsvraagstuk met enkele organisaties en groeide uit tot een initiatief van acht partijen voor een Sociaal Plein Tiel. Een gezamenlijk dak biedt kansen om samenwerking op inhoud te versterken. Het Platform Sociaal Plein Tiel ontwikkelde een totaalplan, met een gestroomlijnd dienstenpakket en een vertaling in eisen voor passende huisvesting.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Het begon in 2016 met een huisvestingsprobleem van de Voedselbank. Die moest weg uit een tijdelijke behuizing waar ze toen in zaten’, vertelt Bart Bennis, lid van de Stuurgroep Sociaal Plein Tiel (SPT). Omdat er zo een-twee-drie geen oplossing was, zocht de voorzitter van de Voedselbank contact met een aantal andere maatschappelijke organisaties in Tiel om te kijken of die te maken hadden met soortgelijke problemen en of ze iets voor elkaar konden betekenen. Bij dat eerste overleg zaten Vluchtelingenwerk, de speelgoed- en kledingbank KLESTEO en Mozaïek, de Tielse welzijnsstichting. ‘Die laatste was geïnteresseerd vanwege het vrijwilligerswerk dat zij organiseren.

0
3

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.