Informatie delen of niet?

Interdisciplinaire samenwerking vereist uitwisseling. Ook van privacygevoelige informatie. Wat doe je als je extra expertise nodig acht, maar de cliënt geen toestemming geeft om informatie te delen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Een moeder belt het wijkteam. Haar zoon van veertien gaat al maanden niet naar school. De leerplichtambtenaar heeft haar een paar keer gebeld en ze is het met hem eens: dit kan zo niet langer. Of er dus iemand kan langskomen.

Je gaat langs. Nick ligt op bed, maar ook zijn moeder komt niet wakker over. Her en der in huis ligt ongeopende post. ‘Het zijn zijn vrienden’, moppert moeder machteloos, ‘die blowen en hebben een slechte invloed op hem.’ Ze lijkt niet te beseffen dat het ook haar verantwoordelijkheid is dat haar zoon naar school gaat. Een vader

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.