In- en extramuraal tegelijk

Het aantal zorgboerderijen groeit snel. En met reden. Het gedrag van jongeren die ernaartoe gaan, verbetert bijvoorbeeld duidelijk. ‘Boeren zijn gastvrij, delen hun boerderij, keuken en tafel met hun cliënten en werken zelf mee.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De zorgboerderij is in opkomst
Foto: Corine Zijerveld

Kevin heeft zojuist boer Joost geholpen met koeien melken en heeft de melkrobot schoongemaakt. Vanmiddag gaat hij verder met opknappen van het pad dat naar de boerderij loopt. Maar nu is het lunchtijd. Aan tafel met boer Joost, de medewerkers en de andere negen cliënten die dagelijks op zorgboerderij Polderpracht actief zijn.

Twintigjarige Kevin heeft twee keer eerder op een zorgboerderij gewerkt nadat hij van het voortgezet speciaal onderwijs afkwam. Hier in het Noord-Hollandse dorpje Oterleek heeft hij zijn draai gevonden. ‘Mensen zijn hier gezelliger, de klusjes leuker en Joost vriendelijker.’ Maar Kevin komt hier niet alleen om te klussen.

0
155

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.