In de schoolbanken: ‘Je moet van alle markten thuis zijn’

Kwetsbare mensen wonen tegenwoordig steeds vaker (langer) thuis. Ook in de thuissituatie kunnen ze echter behoefte hebben aan begeleiding, bijvoorbeeld bij de invulling van hun dagbesteding. Bij Albeda Zorgcollege kun je leren je hoe je hun zelfredzaamheid bevordert.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Aline werkt al 25 jaar in de thuiszorg. Van huis uit is ze verzorgende IG, maar tegenwoordig staat op haar visitekaartje ‘thuisbegeleider’. ‘Zij houdt zich nu ook bezig met het versterken van de eigen regie van haar cliënten’, vertelt Miriam Mendonça, onderwijsleider bij de opleidingen Maatschappelijke Zorg van Albeda Zorgcollege. ‘Dit betekent dat ze, samen met de cliënt, bekijkt op welke gebieden ondersteuning nodig is: persoonlijke verzorging, wonen, huishouden, administratie en dagbesteding. Stel, de cliënt zou graag vaker buiten willen wandelen, het liefst met een maatje. Dan bespreekt Aline met hem hoe dit te realiseren valt. Misschien kan iemand uit

0
65

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.