In de schoolbanken: ‘Je houdt elkaar een spiegel voor’

Een probleem op je werk waar je zelf niet uitkomt? Of een succes geboekt, terwijl je eigenlijk niet precies weet wat maakte dat het zo goed ging? Ga dan eens op onderzoek uit met je collega's. Hoe je dit doet, kun je leren in de Training Intervisie van de Hogeschool van Amsterdam.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0132-y/MediaObjects/41188_2018_132_Fig1_HTML.jpg

‘Als professional in zorg en welzijn ben je zelf je belangrijkste instrument’, stelt Margriet Couperus, die voor de Hogeschool van Amsterdam de intervisietraining geeft. ‘Als jij als mens groeit, kun je je werk met cliënten ook beter doen. Intervisie kan helpen om jezelf te ontwikkelen.’

Bij intervisie deel je met collega’s wat je zoal tegenkomt op het werk en reflecteer je hierop. Vaak draait het om (ethische) dilemma’s en problemen, maar het kan ook gaan om wat juist wél goed gaat en hoe je dit kunt uitbouwen.

Opbouw van de training

Margriet werkt doorgaans in company, met groepen van maximaal

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.