Het keukentafelgesprek: Gea Sijpkes (56) is directeur van Humanitas Deventer

De keukentafel van Gea Sijpkes, directeur en bestuurder van Humanitas Deventer, staat in een ruime plattelandswoning in het Gelderse Wapenveld. De keukenramen bieden uitzicht op een wonderschoon winters weidelandschap.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De keukenramen bieden uitzicht op een wonderschoon winters weidelandschap. Aan de zware houten keukentafel voeren Sijpkes en echtgenoot Victor, die ook in de zorg werkt, menig gesprek over het vak. ‘Privé en werk lopen volledig door elkaar. Als ik op zondag iets interessants in de krant lees, mail ik meteen naar een collega: is dat iets voor ons?’ Sijpkes is een vernieuwer. Ze trok recent wereldwijde belangstelling voor haar idee om studenten gratis te laten wonen in het Humanitas-verzorgingshuis in Deventer, in ruil voor dagelijkse interactie met de ouderen. Het bericht ging viral, werd bekeken door tientallen miljoenen mensen en

0
349

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.