Ik doe het niet meer, ik stop ermee’

Het plan was dat op 1 juli dit jaar de wachtlijsten in de ggz de wereld uit zouden zijn. De zomer is voorbij en de wachtlijsten zijn nog lang niet verdwenen. Zorg+Welzijn vroeg aan hulpverleners waar de schoen wringt en hoe pijnlijk dat is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Edith Schippers, de vorige minister van VWS, kondigde in de zomer van vorig jaar aan dat ‘verregaande afspraken’ waren gemaakt met partijen als GGZ Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. De afspraken dienden het gezamenlijk doel om op 1 juli 2018 de wachtlijsten in de ggz weer onder de treeknormen te hebben. De treeknorm is de streefnorm die weergeeft binnen welke tijd een patiënt in principe recht op zorg zou moeten hebben.

Alras bleken de plannen veel te optimistisch. De ggz-partijen gaven aan dat zelfs in de zomer van 2019, volgend jaar dus, de

0
240

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.