Iedereen naar een reguliere school

Soms zitten wetenschappers en jeugdzorgwerkers op één lijn, soms verschillen hun visies. Over onderzoeksresultaten en de toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk. Deze keer: Is jeugdhulp binnen school en opvang beter dan extern?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0013-1/MediaObjects/12449_2018_13_Fig1_HTML.jpg‘Zelfs al heeft hij twintig begeleiders nodig, Andries kan gewoon blijven’, zei de Noorse school tegen AnnKristin Mackay, zijn moeder. Dat zorgde wel even voor tranen van dankbaarheid. Zij en haar man emigreerden twee jaar geleden naar Noorwegen omdat ze met hun twee autistische zoons tegen de grenzen van het Nederlandse onderwijssysteem aanliepen. Zelfs op het speciaal onderwijs kon hun oudste zoon Andries niet meer terecht. In Noorwegen gaat hij naar het regulier onderwijs, waar hij fulltime twee begeleiders heeft. Andries is een andere jongen geworden, zeggen zijn ouders.

Dit inclusieonderwijs is in Scandinavië heel gewoon. Veel reguliere scholen daar

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.