Iedere ochtend ga ik lachend naar mijn werk’

In het vorige nummer van Dagbesteding maakten we kennis met Koffiehuis De Goede Morgen in Vinkeveen, een bijzondere dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar het terrein biedt meer dan alleen werkzaamheden in het koffiehuis. Er zijn dieren die verzorging nodig hebben en allerlei werkzaamheden in de tuin.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0124-y/MediaObjects/41188_2018_124_Fig1_HTML.jpg‘Al het werk hier vind ik leuk’, zegt Jurre van der Weit, een van de negen dagbesteders in Vinkeveen. ‘In het koffiehuis werk ik samen met Nuria of Lisa, want alleen kan ik het niet. Nu help ik met de bediening, maar ik wil ook leren met de kassa om te gaan. Van buiten werken houd ik ook, zeker nu ik met de trekker mag rijden!’ Jurre is deze middag mijn ‘rondleider’, hij laat me zien wat er allemaal te doen valt op het terrein van De Goede Morgen. Sinds kort woont hij in een project van begeleid wonen van

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.