Ieder kind moet kunnen buitenspelen’

Tijdens Support 2016 in de Jaarbeurs Utrecht in mei was de pop-upspeelplek van de Speeltuinbende met een rolstoelparcours en speeltoestellen voor de bezoekers the place to be. ‘Bendeleider’ Ilse van der Put legt uit wat haar stichting doet.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘De Speeltuinbende is zes jaar geleden opgericht door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) als testteam voor kinderen met en zonder handicap, en hun ouders. Wij testen speelplekken op toegankelijkheid en samenspelen, opdat alle kinderen kunnen meedoen. Door het ophouden van een rood of groen bordje geven kinderen zelf hun mening. Bijvoorbeeld dat er geen goed pad is om bij de toestellen te komen. Een speeltuin moet op zijn minst voor ieder kind, ongeacht leeftijd, handicap of karakter zeventig procent toegankelijk zijn, vijftig procent bespeelbaar en honderd procent gastvrij. We stimuleren ouders om mee te doen en werken

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.