Regieteam: Hulpverlenen is meedeinen aan het elastiek

Een jaar lang liep Zorg+Welzijn mee met een van de regieteams in Nijmegen. Sociaal werkers, schuldhulpverleners, woningcorporaties, politie en ggz proberen gezamenlijk huishoudens met fikse problemen verder te helpen. Procesregisseur Wick Broess en manager Trude Ariaans reageren op wat journaliste Cindy Cloïn in dat jaar opviel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Daar zijn ze weer. Tijdens het laatste regieteamoverleg dat ik bijwoon, worden Harry en Rebecca G. besproken. Net als op mijn eerste dag, bijna een jaar geleden. Ze zijn inmiddels gescheiden, allebei verhuisd en zitten in de schuldhulpverlening. Harry is in behandeling bij de ggz-instelling. Het leek even rustig, maar er zijn nu toch weer problemen waar Harry zelf niet uitkomt. Hij heeft geen werk, is depressief en bedreigt zijn ex.

Wereld aan problemen

In de wereld van de multiprobleemhuishoudens is het voor professionals vaak meebewegen en meedeinen aan het denkbeeldige elastiek. Zo bleek in het regieteam waar ik afgelopen

0
232

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.