Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hulp dichtbij zorgt voor groeiende vraag

Wijkteams worden overspoeld met complexe hulpvragen en komen niet toe aan preventie en collectieve voorzieningen. En dat terwijl het doel van de decentralisatie juist was om zwaardere zorg te voorkomen.
foto: Claudia Kamergorodski
Premium

Movisie doet al enkele jaren onderzoek naar wijkteams die inmiddels in meer dan tachtig procent van de gemeenten aan het werk zijn. Al in 2014 en 2015 publiceerde Silke van Arum een wijkteampeiling. De meest recente peiling deed ze in 2017 samen met Thijs van den Enden, de uitkomsten werden begin 2018 gepresenteerd. Zij ondervroegen gemeenteambtenaren over hoe het gaat met de wijkteams in hun gemeente. Wijkteams blijken vooral te werken aan individuele casussen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Beste mensen,

    Ik beheers maar een klein segmentje van alle zorg : ben gehandicapt en sinds twee jaren gehandicapt. Mijn verzorgster heeft ruim voldoende de tijd om in mijn noden te voorzien alsmede een goed gesprek. zij woont namelijk bij mij in en ik betaal haar voor wel 75% van mijn PGB. Zij is een freelance Poolse verzorgster, is nu even een paar maanden met verlof en heb van een organisatie nu voor die paar maanden een Hongaarse verzorgster. Je moet natuurlijk wel de Engelse taal beheersen en kunnen accepteren dat zij dan WEL jouw faciliteiten gebruikt. Wij zijn niet alleen Nederlander maar ook EU burger. Wat is daar mis mee ?
    Prettige dag
    Fred van der Heiden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.