Huisarts, patiënt én sociaal werker

In de Utrechtse achterstandswijk Overvecht werken medisch en sociaal professionals samen om integrale hulp te bieden bij complexe problematiek. Samen de verantwoordelijkheid delen voor mensen met stevige problematiek voorkomt onnodige tweedelijnszorg én houdt de professionals gezond.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De wijk Overvecht in Utrecht staat bovenaan lijstjes waar je niet bovenaan wil staan. Het is de armste wijk van Utrecht, blijkt uit de wijkenmonitor van Utrecht. Achttien procent van de bewoners leeft onder de armoedegrens, terwijl het gemiddelde van de stad schommelt tussen de zes en veertien procent. Slechts vierenvijftig procent van de bewoners heeft betaald werk. Mensen voelen zich er niet veilig. De sociale cohesie van de wijk is het minst goed van heel Utrecht. Over 2011, 2012 en 2013 verbruikte de Overvechters gemiddeld 2.571 euro aan zorgkosten per persoon per jaar, meldde RTL Nieuws. Vijfentwintig procent

0
183

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.