Hoe lang mag er geklaagd worden?’

Elk team heeft te maken met groepsdruk. Volgens psycholoog Annemiek Figee is het zeer bepalend voor de kwaliteit van een team. ‘Kijk samen welke regels het sterkst zijn en welk effect ze hebben op het gedrag van individuele teamleden’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Elk team heeft met groepsdruk te maken. Ze worden bepaald door geschreven en ongeschreven regels. Bij expliciete regels kun je je collega’s daarop makkelijk aanspreken. Bijvoorbeeld als een nieuwe collega steeds te laat komt op vergaderingen terwijl de rest van het team altijd heel stipt op tijd is.

Maar heel vaak zijn regels binnen teams impliciet. Ze sluipen haast ongemerkt de teamcultuur binnen. Zoals bijvoorbeeld de regel om het vooral gezellig te houden en de harmonie te bewaren. Daar kan zoveel druk opzitten dat feedback geven steeds wordt uitgesteld. Als een teamlid dit dan eindelijk durft, kan het

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.