Hoe houden we ouderen weg van de SEH?

Ouderen wonen langer thuis, de druk op de spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuizen neemt daarmee toe. Kamerlid Corinne Ellemeet stelt voor om een aparte spoedpost voor ouderen te maken. Direct betrokken professionals zien er niks in. ‘Financier liever reeds bestaande oplossingen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tijdens een Tweede Kamerdebat over de overlopende spoedeisende hulpposten opperde Corinne Ellemeet (Kamerlid voor GroenLinks) een spoedpost speciaal voor ouderen in te richten. Vooral de groeiende toestroom van ouderen zorgt voor verstoppingen op de SEH. Diagnostiek is moeilijk door de complexe problematiek van deze doelgroep.
Corinne Ellemeet zocht naar een oplossing voor zowel de SEH’s als de ouderen:
‘Een plek waar ouderen geholpen worden met hun zorgvragen. Dat lijkt mij een hele concrete oplossing.’

Professionals uit het veld zijn dankbaar voor de politieke aandacht, maar hebben liever steun voor lopende initiatieven dan weer een nieuw idee dat tijd en energie

0
175

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.