Het keukentafelgesprek: ‘Hoe help je iemand op het toilet?’

Geriatriefysiotherapeut Marian Fonville is erg druk met cliënten, daarom is het gesprek aan haar werkkeukentafel in de praktijk in Oss. Het voelt als thuis. Bij de koffie gaat de glazen pot met chocola open. Het hoog-laagbed, de rollator en de rolstoelen op de achtergrond maken het niet minder gemoedelijk. Fonville is gedreven, beweeglijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto Carla Overduin

Ze werkte decennialang in verpleeghuizen in Den Haag, Rotterdam en Zaltbommel, maar zag een groeiende doelgroep met een nijpend probleem: ouderen die langer thuisblijven en worstelen met hun stijgende behoefte aan zorg. Geriatriefysiotherapeut Marian Fonville: ‘Mijn man is huisarts en ik hoorde over neurologische patiënten die thuiskomen na een beroerte en moeten revalideren. Ik bedacht dat zij veel beter in hun eigen omgeving kunnen oefenen en wilde daarom als zelfstandig fysiotherapeut beginnen, volledig gericht op thuisbehandelen. Dat was in 2000 nog ongewoon, ik liep op de troepen vooruit. Ik wist ook niets van ondernemen, moest informatie uit ondernemersboeken halen. Ik

0
35

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.