Het keukentafelgesprek: ‘De verslavingszorg schiet tekort’

De koffie dampt op de oude marktkraamtafel in de flatwoning in Genderbeemd, een Eindhovense wijk uit de jaren zeventig. De markante keukentafel is het kantoor van Marcello van den Anker. Hij woont hier samen zijn vrouw en de hond Bram, een schnauzer die na wat verplicht waaks geblaf zich weer lui uitstrekt op zijn kleedje. Van den Anker werkt als ervaringsdeskundige. ‘Een hype nu, iedereen noemt het anders, van supportwerker tot rolmodel.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0281-x/MediaObjects/41185_2018_281_Fig1_HTML.jpg

Marcello van den Anker (47) is ervaringsexpert

Hij gelooft in het nut ervan, omdat een supportwerker zijn leven heeft veranderd. ‘Ik ben clean sinds donderdag 9 februari 2002, 15.30 uur. Toen ontmoette ik Louis.’ Op dat moment had hij de bodem van zijn alcohol- en drugsverslaving bereikt. ‘Ik was voor de vierde keer op straat gezet, sliep buiten en wilde een overval gaan plegen. Ik had al een strafblad, zat in een psychose en had niets meer te verliezen. Maar ik voelde ook dat het op was. Ik wist niet meer of ik de volgende dag nog wakker zou worden.

0
47

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.