Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

#HERMAN: Sport

Sport is hot, steeds in het nieuws. Er was deze zomer ophef over de berichten dat topschaatsers misbruik zouden maken van schildklierhormonen. Het was daags na de Tour de France waarvan ieder weldenkend mens weet dat het onmogelijk is om drie dagen achter elkaar aan kop te fietsen met, bij wijze van spreken een boterham met pindakaas achter de kiezen. En voetballers verruilden clubs voor miljoenen euro’s. Over een paar jaar lezen we wel hoeveel de Belastingdienst is misgelopen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0234-4/MediaObjects/41185_2018_234_Fig1_HTML.jpgEr wordt gigantisch veel geld omgezet in de topsport. Maar ook de breedtesport is big business. Want in deze maatschappij van hangen op de bank, achter het bureau zitten en in de auto stappen, blijf je gezond door te sporten. En dat doen we massaal, in teamverband en individueel. Niet altijd even goed. Vechtsporters lopen hersenletsel op, en basket- en volleybalspelers krijgen last van springersknieën, leerden we onlangs. En ziet u ook wel eens die

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.