Goed idee: De leegte en verwarring van dementie ervaren

Hoe voelt het om dementie te hebben? In haar boek 'Hou vast' confronteert ontwerper Evie Sparidaens de lezer met de leegte, de verwarring en vooral de onophoudelijke zoektocht naar houvast. Met dit boek en de gelijknamige documentaire vraagt ze aandacht voor gevoelens en emoties van mantelzorgers en hun dierbaren met dementie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0007-2/MediaObjects/41188_2018_7_Fig1_HTML.jpg

Idee Van: Evie Sparidaens

Activiteit: Hou vast, boek over dementie en documentaire

Doelgroep: mantelzorgers, zorgverleners en mensen die net de diagnose dementie hebben gekregen

Aantal: 1

Ze belde veel vaker naar haar dochters, vergat de juiste woorden, wist niet meer hoe ze moest koken en hoe de wasmachine werkte. Na het overlijden van haar man, vertoonde de oma van Evie Sparidaens (25) de symptomen van de ziekte van Alzheimer. De familie nam de zorg op zich en Evie maakte van dichtbij mee hoe zwaar het zorgen is voor een dierbare met dementie. ‘Mijn tante had moeite met de acceptatie. Ze

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.