Geslaagd voor bestaanszekerheid, gezakt voor werkzekerheid

Ervaringsfeiten kunnen helpen bij het updaten en stroomlijnen van de sociale zekerheid. In het onderzoek Armoede Live vertellen de geïnterviewden over hun ervaringen met leven op het sociaal minimum. Welke verbeteringen suggereren mensen die langere tijd zelf op het bestaansminimum leven? En geven ze ook complimenten?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Armoede Live 10 jaar later’ is een vervolgonderzoek waarbij mensen opnieuw zijn gevolgd en geïnterviewd. Het onderzoek werd verricht in opdracht van de Sociale Alliantie. Van de elf mensen die over hun levensloop vertelden in het eerste, intensieve onderzoek, Armoede Live in 2007/8, deden tien jaar later negen mensen opnieuw mee. Opgeteld brengen de geïnterviewden retrospectief meer dan tweehonderd jaar ervaring met leven op het sociaal minimum mee. In dit artikel staan hun antwoorden op twee vragen centraal: Hoe is het anno 2017 met je? En hoe kan het, op het terrein arbeid en inkomen, beter worden

0
27

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.