Gedragsinzichten toegepast in de incassopraktijk

Zit je in de financiële stress, dan kun je je minder goed concentreren en minder goed plannen en de juiste keuzes maken. Hoe komt dat en wat kun je er tegen doen? En vooral: hoe kan de uitvoering cliënten helpen ontstressen en juiste keuzes maken? Gea Schonewille, wetenschappelijk medewerker bij het Nibud zocht het uit en past het toe.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Een van de gasten in de opvang van het ouderlijk huis van onderzoekster Gea Schonewille dronk 's nachts wijn uit de door haar vader gebottelde flessen. Ze baseerde op deze gast een van de drie typen mensen en hun omgang met geld. Foto: Fotolia

‘Geld heeft me van jongs af aan al bezig gehouden,’ vertelt Gea Schonewille. Ze heeft een achtergrond in de economische psychologie en blikt terug op haar jeugd om deze interesse toe te lichten. En om uit te leggen hoe je vanuit de theorie kan kijken naar verschillende typen mensen en hun omgang met geld, en wat je vanuit die wetenschap kunt doen om hen te helpen om hun gedrag in betere banen te leiden. ‘Mijn ouders hadden vroeger een dak- en thuislozenopvang aan huis. We woonden in Friesland, in een grote boerderij met een stuk of acht slaapkamers. En buiten

0
149

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.