#OMG: Exclusief

Je hoeft maar de tv aan te zetten of er komt wel iemand met het downsyndroom voorbij. Vaak in combinatie met Johnny, Barry of Chris. Ze zijn guitig, recht voor z’n raap en vooral aandoenlijk wanneer ze verliefd zijn. Echte knuffeldownies. Ik snap de aandacht ervoor eerlijk gezegd niet goed. Vooral ouders van kids met het syndroom van Down eisen een inclusieve samenleving waarin hun kinderen volwaardig mee kunnen doen. Waarom worden ze dan altijd zo exclusief gezellig neergezet?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik mis de andere kant van het verhaal. In een van die programma’s zegt een broer dat opgroeien met een zusje met Down ook heel moeilijk is en dat men vaak een te rooskleurig beeld heeft van mensen met Down. Het was maar een kort stukje, want het moest natuurlijk vooral gezellig blijven. Ik vond het echter herkenbaar. Ik heb een nicht met Down en van redelijk dichtbij gezien hoe lastig dat kan zijn voor een gezin. Daarom kan ik me zo ergeren aan die ophef over de NIPT-test voor zwangeren die het downsyndroom kan opsporen. Het plan is om

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.