Ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting

In dit artikel beschrijven we het belang van het inzetten van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting bij de kanteling van de verzorgingsstaat. In het tweede deel komen drie afgestudeerde ervaringsdeskundigen aan het woord over hun werk en de rollen die ze vervullen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Deel 1 – Waarom zijn ervaringsdeskundigen onmisbaar bij kantelen?

Martin Stam

Als uitvloeisel van de decentralisaties en de bezuinigingen in de sociale sector kantelt de verzorgingsstaat langzaam naar meer participatie, samenredzaamheid en het initiatief leggen bij de burger. De rationele benadering van burgers met problemen kwam sinds de jaren tachtig in zwang onder invloed van het New Public Management, (caseloads, input – output, lopende band, meten is weten, planning and control-cycli, etc.). Deze benadering steunt vooral op wat ‘deskundigen’ vinden. De nieuwe relationele benadering gaat meer uit van wat mensen in kwetsbare posities er zelf van vinden. Dat veronderstelt dat

2
84

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.