Ervaringen delen blijft nodig

De jeugdsector brengt geregeld media in contact met ouders en kinderen die jeugdhulp (hebben) ontvangen. Dat was elf jaar geleden minder vanzelfsprekend, toen we met de rubriek Uitdeknel begonnen. Het delen van hun ervaringen helpt om de complexiteit van jeugdzorg te doorgronden, maar vraagt ook om verantwoordelijkheid nemen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0091-0/MediaObjects/12449_2018_91_Fig1_HTML.jpg

Wat vond jij van de hulp die je kreeg? Had je er iets aan? Deze vragen stelt JeugdenCo sinds haar oprichting in 2007 aan kinderen en jongeren in de rubriek Uitdeknel. Niet anoniem en mét foto. Omdat we als redactie vinden dat kinderen trots mogen zijn op wat ze hebben bereikt, ondanks alle moeilijkheden die ze op hun pad vonden. Dat betekende ook dat de journalisten die hen interviewden (onder wie ikzelf), hen soms in bescherming namen door bepaalde dingen niet op te schrijven. Om de jongere niet in gevaar te brengen of te voorkomen dat hij er later bij

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.