Het keukentafelgesprek: Jenine Timmers (45) is directeur van het AKJ-vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Op de Oude Rijn tuft een sleepbootje voorbij, vader met kapiteinspet achter het roer, de kinderen met de benen bengelend over het gangboord joelend over de koude waterspetters. ‘Gaat de hele dag door’, zegt Jenine Timmers, directeur van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ), de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ze heeft vanaf de keukentafel op de vide van de Leidse woning uitzicht op het water.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Kanoërs, vrachtboten, roeiers, bijna een snelweg. Heerlijk om naar te kijken en een prettig geluid, dat kabbelende water.’ De keukentafel-met-uitzicht heeft een belangrijke rol in het gezin Timmers, inclusief man, zoon (15) en dochter (13).

‘Huiswerk, maaltijden, we zitten hier altijd.’ De keukentafel is ook de plek tot waar Timmers af en toe haar toevlucht neemt als het in de kantoortuin van het AKJ hoofdkantoor te hectisch is. ‘Begrotingen en strategische beleidsstukken doe ik liever thuis. Dan kan ik productiever zijn dan op kantoor waar de telefoon onophoudelijk gaat.’ Het AKJ publiceerde recent een verontrustend rapport. In de eerste helft

0
97

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.