Een leugentje om bestwil, of… beter van niet?

Communicatie is belangrijk in zorg en welzijn. Het kan dan ook geen kwaad om jezelf regelmatig een spiegel voor te houden op dit gebied. Ben ik altijd even helder in mijn manier van communiceren? Zijn er ook situaties waarin ik niet alle feiten met iedereen deel? Hoe je het ook wendt of keert, je komt in je werk voor communicatieve dilemma's te staan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0168-z/MediaObjects/41188_2018_168_Fig1_HTML.jpg

Wanneer je vandaag een krant openslaat is de kans groot dat je berichten leest over ‘fake news’ of een liegende president. Het lijkt een beetje een gewoonte te worden om het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Sommige mensen noemen dit een ‘politieke manier van communiceren’: niet altijd zeggen hoe het werkelijk zit, maar de feiten zo presenteren dat ze je goed uitkomen bij het bereiken van je doel. Is het weglaten van informatie hetzelfde als liegen? Als dat zo zou zijn, dan zouden heel wat politici zich schuldig maken aan leugenachtig gedrag. Zelf zien zij dat uiteraard

0
6

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.