Een bed repareren zonder formulieren

Bergen op Zoom kampte jarenlang met hardnekkige problemen met dak- en thuislozen. Nieuwe, kleinschalige opvangvormen bieden, met dank aan creatieve financiering, sinds kort onderdak en begeleiding. Dat lijkt wonderwel te werken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Kade is ingebed tussen de rijtjeshuizen van een doodnormale woonwijk. Een enkel verdwaald bierflesje, verder doet niets vermoeden dat het om een locatie voor beschermd wonen gaat. Een van de bewoners zit te roken bij de afgesloten toegangsdeur. ‘Ik maak hem wel even voor je open.’ Hij haalt behulpzaam zijn pasje langs de sensor.

Ger van Nispen ‘Zelfstandig leven is in de meeste gevallen na twee jaar reëel.’

Binnen bij de koffie vertelt verpleegkundige Maarten van Elsakker over de man: ‘Abdul heeft misschien wel dertig jaar op straat geleefd, ondanks vele pogingen om een dak boven zijn hoofd te

0
298

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.