DILEMMA Wat zou jij doen?

Je bent als sociaal werker of ervaringsdeskundige betrokken bij een gezin dat in scheiding ligt. Vader en moeder gooien met modder en hun kind van tien jaar wordt daar, bedoeld of onbedoeld, in meegenomen. Na de zoveelste ruzie spreekt het kind tegen jou uit dat ze haar vader niet meer wil zien. Hoe reageer je daarop?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hulp bij ethische dilemma’s
Foto: AdobbeStock

PRISCILLA

‘Belangrijk is het gesprek aan te gaan met beide ouders over de toestemming om van de andere ouder te houden. Verder bij het kind uitvragen en verdiepen: waar komt deze behoefte vandaan? Liefst vanuit een systeemtherapeut/systemisch werker. Vervolgens is het voor elk kind anders wat ik zou doen omdat het werken met mensen maatwerk is. Bij één jongetje heb ik bijvoorbeeld in overleg met ouders de omgang tijdelijk verminderd en tegelijkertijd ingezet op versterken vader-kindrelatie. Maar ik zou dit niet altijd doen. In het werken met kinderen gaat het echt om aansluiten en afstemmen op de “werkelijke” behoefte van

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.