Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

DILEMMA Wat zou jij doen?

Jongerenwerker Steven probeert al tijden contact te krijgen met Kevin, een vijftienjarige jongen die meer op straat hangt dan op school zit en steeds vaker blowt. Thuis heeft Kevin het zwaar. Zijn vader drinkt veel, het gezin heeft het niet breed en het is geen geheim dat er af en toe klappen vallen. Langzaam lukt het Steven Kevins vertrouwen te winnen. Als de politie contact met Steven opneemt omdat ze vermoeden dat Kevin een loverboy is, weet hij niet goed wat te doen. Het vertrouwen van Kevin in stand houden en het mogelijke loverboyprobleem aan de kant leggen? Of meewerken aan het politieonderzoek? Hoe zou jij het aanpakken?
Hulp bij ethische dilemma’s
Foto: AdobbeStock
Premium
PATRICIA
‘Ik zou het Kevin vragen: wat zou hij doen als hij in mijn schoenen stond? Daarmee bied ik Kevin de mogelijkheid om onderdeel van de mogelijke oplossingen te zijn en daar zelf ook zijn verantwoordelijkheid in te nemen. Ook ontstaat er een vorm van gelijkwaardigheid tussen Kevin en mij: we gaan gezamenlijk aan de slag om mijn dilemma aan te pakken. Ik denk dat het voor Kevin een nieuwe en positieve ervaring kan
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Indien huidig circa 30,000€ besteed wordt pj pp aan behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg zou ik Kevin de mogelijkheid bieden om te kunnen resetten.
    2 weken sauna massage kapper pedicure manicure terapie en vooral rust aanbieden. Voor wat het waard is Kom je na 2 weken herboren terug in de samenleving en een frisse start maken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.