Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief afscheid

Het jeugdzorgbeleid is de uitmiddelpuntigheid zelve, de uitvoering heeft het karakter van de heroic failure van de operatie Market Garden van het Britse leger aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het kermisgehalte in het jeugdbeleid is inmiddels tot hoog niveau gestegen. De VNG dreigde enige maanden terug met een paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad de jeugdzorg terug te geven aan het Rijk. Waar vanuit de VNG tientallen jaren voor is geknokt, kan blijkbaar net zo gemakkelijk in één keer worden omgedraaid als er niet voldoende geld bijkomt. Echter, het dreigen van de VNG keert als een boemerang terug en ontploft in het gezicht van de gemeenten: het kabinet besluit een groot aantal taken van de jeugdzorg bij de gemeenten weg te gaan halen.
Premium

U en ik voelen meteen aan wie daar als eerste tegen protesteren: diezelfde gemeenten weer. Consistentie van beleid is blijkbaar iets voor andere partijen.

Daarna wordt deze recentralisatie besproken in de Tweede Kamer, en 150 wethouders zijn, nadat leerkrachten, boeren en bouwers op het Malieveld acte de présence hebben gegeven, demonstrerend in het parlement aanwezig. Blijf met je handen van onze jeugdzorg af, wij kunnen het probleem zelf oplossen!

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.