De stelling: Robotbaby is goede test voor vaardigheden van risicoouders

Jeugdzorginstelling Rading zet een robotbaby in bij ouders van uithuisgeplaatste kinderen, de ‘RealCare Baby’. Door vijf dagen voor deze robotbaby te zorgen, kunnen ouders bewijzen dat ze de zorg voor hun echte kind aankunnen. Werkt dat?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ja

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0037-6/MediaObjects/12449_2018_37_Fig1_HTML.jpg

Veronique Groen: frontofficemedewerker en medewerker RealCare Baby bij Rading

‘Wij zijn de eerste jeugdzorginstelling in Nederland die de RealCare Baby inzet bij ouders van wie het kind direct of vlak na de geboorte uit huis is geplaatst. Deze robotbaby maakt onderdeel uit van een groter traject waarin we onderzoeken of ouders voldoende capaciteiten hebben om voor hun kind te zorgen.

De ouders verzorgen de RealCare Baby vijf dagen. Ze krijgen allebei een armbandje om waarmee geregistreerd wordt hoe ze met de baby omgaan. Ouders zijn heel gemotiveerd om te laten zien dat ze het goed doen. De baby is

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.