De stelling: Het kinderpardon moet worden verruimd

De Armeense kinderen Howick en Lili liepen weg om uitzetting te voorkomen. Ze woonden al jaren in Nederland en hun moeder was vorig jaar al uitgezet. Na dit drama laait de discussie over het Kinderpardon weer op. Is de huidige regeling te streng?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ja

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0085-y/MediaObjects/12449_2018_85_Fig1_HTML.jpg

Jurjen van den Bergh

directeur burgerbeweging DeGoedeZaak

‘Voor vierhonderd kinderen in Nederland is er nu geen oplossing. Van de aanvragen die via het huidige Kinderpardon gedaan worden, wordt 92 procent afgewezen. Hun ouders hebben aangegeven niet mee te willen werken aan vrijwillige terugkeer. Daarop worden ze afgewezen. Maar hadden ze wel getekend, dan waren ze teruggestuurd en hadden ze helemaal geen beroep meer kunnen doen op het Kinderpardon. In de praktijk kunnen alleen ouders die nog niet in de fase van terugkeer zitten, er aanspraak op maken. De kern van het probleem is dat de kinderen die het betreft

0
58

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.