De stelling: Een vrijwillige mentor kan niet zonder VOG

De gemeente Rotterdam wil dat de Jouw Ingebrachte Mentor (JIM), een vrijwillige volwassene die als vertrouwenspersoon fungeert en is gekozen door de jongere zelf, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan overleggen. Verstandig om misbruik of negatieve invloed tegen te gaan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ja

Woordvoerder van Judith Bokhove

Wethouder Jeugd in Rotterdam

‘De wethouder heeft zelf geen behoefte om te reageren. Het is beleid van de vorige wethouder en dat wordt uitgevoerd. Onder andere jongerencoaches van het wijkteam begeleiden jongeren bij het vinden van een JIM. De gemeente Rotterdam heeft net als bij alle andere mentorvormen als voorwaarde gesteld dat er een VOG overlegd moet worden. Jeugdzorg organisaties en de gemeente dragen immers medeverantwoordelijkheid voor deze match en het gaat tenslotte om een kwetsbare doelgroep. In het document VOG werkinstructie professionals van de gemeente Rotterdam staat: “Iedereen die vrijwilligerswerk wil doen en te

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.