De Regels: Privilege broers/zussen uit Participatiewet

De Participatiewet wordt aangepast om een privilege op te heffen voor samenwonende broers en zussen van wie er één zorgbehoevend is. Dat heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken besloten na een arrest van de Hoge Raad.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Die oordeelde dat er bij het toekennen van bijstand een onrechtvaardig verschil bestaat tussen samenwonende broers en zussen en andere ongehuwd samenwonenden, in het geval een van hen zorgbehoevend is.

In de zaak bij de Raad van State was iemands bijstandsuitkering ingetrokken nadat die een zorgbehoevende met een persoonsgebonden budget (pgb) in huis nam. Het pgb-inkomen was namelijk hoger dan de bijstandsnorm voor gehuwden. Hierop geldt nu nog een uitzondering voor samenwonende broers en zussen, dan zijn de regels ineens niet zo streng.


Wlz in 2021 ook toegankelijk voor ggz-cliënten

Vanaf 2021 moeten ook ggz-cliënten terechtkunnen in de Wet langdurige

0
60

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.