De regels: Persoonsgegevens sneller naar jeugdreclassering

Gecertificeerde instellingen die de jeugdreclassering uitvoeren, krijgen sneller de noodzakelijke gegevens uit de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP) aangeleverd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Persoonsgegevens sneller naar jeugdreclassering

Gecertificeerde instellingen die de jeugdreclassering uitvoeren, krijgen sneller de noodzakelijke gegevens uit de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP) aangeleverd. Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken wijzigt hiervoor het Besluit BRP. Sinds de komst van de Jeugdwet is het verstrekken van persoonsgegevens een tijdrovende en omslachtige aangelegenheid. Voorheen voerden de Bureaus Jeugdzorg de jeugdreclassering uit. Zij werden beschouwd als overheidsorgaan.

Dat geldt niet voor de gecertificeerde instellingen, waardoor die niet zomaar over de BRP-gegevens mogen beschikken. Dit is lastig omdat deze instellingen binnen vijf dagen nadat zij zijn belast met de uitvoering, contact moeten leggen met de jeugdige en

0
59

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.