De oprechte aandacht van de buurvrouw

Niet elk gezin in de problemen beschikt over behulpzame vrienden of familie. En interventie van professionals ervaren veel gezinnen als bedreigend. Een ander gezin uit de straat kan dan helpen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ouders in het nauw moeten misschien gêne overwinnen om een gezin in dezelfde straat te laten merken dat zij problemen hebben. Maar een steungezin dat zich om hen en hun kinderen bekommert zonder dat het ervoor wordt betaald, doet hen heel goed.

Dat zegt Leontine Bibo, oprichter van Buurtgezinnen.nl. ‘Als orthopedagoog vind ik de gewone aanpak van problemen ook heel helend. We zijn in Nederland volgens mij erg gemedicaliseerd en doorgeschoten met professionele hulpverlening. Professionals moeten zich wat mij betreft beperken tot de echte grote problemen. Gewone problemen kunnen het af met de oprechte aandacht van de buurvrouw. Buurtgezinnen.

0
36

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.