De kracht van social finance in het sociaal domein

Waarde is niet alleen een kwestie van euro’s. Het is een combinatie van euro’s, tijd, netwerk ontsluiten, aandacht, persoonlijke en community ontwikkeling. Dankzij dit inzicht ontstaan extra kansen voor het sociaal domein. Hoe kunnen gemeenten hierop inspelen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Gemeentelijke begrotingen zijn gekanteld. Was het fysieke domein voorheen dominant, tegenwoordig heeft het sociaal domein de overhand. Het sociaal domein kent financiële prikkels die prestaties van gemeenten moeten aanjagen. Dit is complex, omdat niet alle baten uit te drukken zijn in euro’s. Zo zien we dat ook goed presterende gemeenten soms in de knel komen. Social finance is een kans om het sociaal domein zowel zakelijk als sociaal op een hoger plan te krijgen. Niet alleen vertaald naar euro’s, maar ook in andere vormen van sociaal rendement. Veel gemeenten kampen met koudwatervrees en kiezen de traditionele wegen,

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.