Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De kracht van levensverhalen voor mensen met een beperking

Mensen met een verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid lopen meer kans op het ontwikkelen van psychische klachten. Bestaande therapieën sluiten doorgaans niet aan bij deze groep. Psycholoog Janny Beernink ontwikkelde daarom bij VGGNet een nieuwe methode, gebaseerd op de unieke levensverhalen van cliënten. Volgende maand verschijnt haar boek over de bijzondere behandeling.
Premium

In haar praktijk kwam psycholoog Janny Beernink schrijnende verhalen tegen van mensen met een beperking of zwakbegaafdheid. Zij zijn gepest op school, werden niet geaccepteerd, zijn misbruikt of mishandeld. Deze mensen zijn drie tot vier keer vaker slachtoffer van seksueel misbruik dan andere mensen in de samenleving. ‘Ongeveer zeventig procent van mijn cliënten heeft te maken gehad met seksueel misbruik’, zegt Beernink. ‘Dat is enorm veel. Deze groep is kwetsbaar, deze mensen begrijpen niet

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.