De inclusieve arbeidsmarkt: tussen droom en daad

De inclusieve arbeidsmarkt is een uitdaging waar werkgevers en dienstverleners gezamenlijk voor staan. De Participatiewet, de banenafspraak en de mogelijke invoering van loondispensatie maken het niet eenvoudig. Hoe wordt de inclusieve arbeidsmarkt een succes?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Blijft het bij dromen, of kunnen we gezamenlijk optrekken met gerichte daden? Die vraag stond eind april centraal in een door Ecorys georganiseerde kennissessie over de inclusieve arbeidsmarkt.1
Samen met onder andere sectororganisaties, ministeries, gemeenten, regionale- en sociale werkbedrijven en HR-dienstverleners, gingen we in gesprek over knelpunten en oplossingsrichtingen voor de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt die toegankelijk is en kansen biedt voor iedereen, onafhankelijk van achtergrondkenmerken zoals migratieachtergrond, leeftijd of arbeidshandicap.

Imperfecties

Als we de inclusieve arbeidsmarkt benaderen vanuit het perspectief van een markt met vraag en aanbod, lopen we tegen

0
47

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.