De huiskamer van de wijk

Bezuinigingen zorgen er al jarenlang voor dat bibliotheken verdwijnen. Lijkt logisch in verband met veranderd leesgedrag, maar de bieb is allang veel meer dan lezen. ‘We zijn ook welzijnswerker geworden.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De muren van de bibliotheek van nu, zoals die in de Haagse Bomenbuurt, zijn geverfd in felle kleuren. Het op elkaar afgestemde meubilair komt duidelijk uit de koker van moderne interieurdesigners, en nieuwe computers staan overal in zicht. Een prettige omgeving waar kinderen, ook de allerkleinsten, gemakkelijk de weg vinden. Ze kunnen er als vanouds wegdromen in een boek, maar wel op een hip zitkussen, terwijl hun ouders een kopje koffie drinken. Ook ouderen zijn altijd aanwezig, verdiept in een tijdschrift aan de leestafel, keuvelend met elkaar, of achter een beeldscherm.

It takes a village

‘Ze vinden het hier prachtig’,

0
281

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.