De financiële grens aan WIJeindhoven

Eindhoven gold de afgelopen jaren als lichtend voorbeeld in het sociaal domein. Maar de praktijk blijkt veel duurder uit te pakken dan verwacht. Blijkt de WIJeindhoven-filosofie niet realistisch? ‘Het is belangrijk te weten hoeveel budget er beschikbaar is.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ellen Kunz: ‘Het is een zoektocht, kijken hoe je mensen zelfredzamer kunt maken’

Ze had liever een ander verhaal verteld. Maar Groen-Links-wethouder Renate Richters moet bekennen dat ze te optimistisch is geweest en dat er flink bijgestuurd moet worden in het Eindhovens sociaal domein. Op verschillende fronten. Ruim een jaar geleden werd duidelijk dat de gemeente forse tekorten heeft op de uitgaven voor hulp en ondersteuning aan de inwoners. De uitvoering van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet kost de gemeente jaarlijks 20 tot 30 miljoen euro te veel op een begroting van 400 miljoen euro.

Een pijnlijke constatering voor de

0
513

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.