Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De effectiviteit van Eigen Kracht-conferenties in de jeugdzorg

Op 15 mei 2019 verdedigde Sharon Dijkstra haar proefschrift, getiteld Balancing the scale of responsibility: The effectiveness of family group conferencing in child welfare. Vijf jaar lang hebben de auteurs, in samenwerking met de Eigen Kracht Centrale en Jeugdbescherming Regio Amsterdam, onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Eigen Kracht-conferenties bij gezinnen betrokken bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Dit artikel geeft een overzicht van de belangrijkste onderzoeksresultaten.
Premium

Op grond van de roep om meer effectiviteit is de visie op de jeugdzorg gedurende de afgelopen decennia drastisch veranderd. Vanaf 1990 is de focus verlegd van een probleemgerichte benadering naar een oplossingsgerichte benadering, waarmee wordt getracht gezinnen meer in hun eigen kracht te zetten (Denktank Transformatie Jeugdstelsel 2014; Hoek 2010).

De oplossingsgerichte benadering zet in op het versterken van eigen krachten en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid, waarbij actief

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.