Venray in verandering: De eerste overgewichtvrije gemeente

Venray gaat het overgewicht onder jongeren bestrijden met de JOGG-aanpak. Stan Verhaag is aanwezig bij de aftrap. ‘De JOGG-regisseur is iemand die ontzettend enthousiast is, die gaat sleuren, die de gunfactor heeft.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kent u de fruitloempia? Vanmiddag maken zo’n vijftig Venraynaren er kennis mee. Dat gebeurt in de raadszaal van het gemeentehuis, waar de officiële aftrap plaatsvindt van de samenwerking tussen Venray en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht, een aanpak in 108 gemeenten waarbij lokale samenwerking tussen publieke en private partijen moet leiden tot een gezonder gewicht onder jongeren). Even verderop staan twee flessen fruitdrank: de ene bevat een mix van appel, limoen en gember; de andere aardbei, bosbes, appel, munt en komkommer. Gezonder bestaat niet. De boodschap is helder, de toon gezet. Venray gaat overgewicht te lijf.

Schouders eronder

Uit cijfers

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.