De cliënt spreekt: ‘Ik ontsnap aan de tucht van de verstandigheid’

‘U heeft al een bed’, was het antwoord dat Niels Schuddeboom kreeg van de zorgverzekeraar toen hij een bed wilde in de woonkamer.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Ja, in de slaapkamer. Maar om deel uit te kunnen maken van het leven van mijn echtgenote en mijn 1-jarige zoontje, is het belangrijk dat ik overdag in de woonruimte kan zijn.’

Niels is vanaf zijn geboorte spastisch aan alle ledematen. Hij is in zijn speciale rolstoel behoorlijk mobiel. Sinds kort is Niels onder behandeling tegen kanker. ‘Een erfelijk probleem, maar de ziekte meldt zich wel een beetje vroeg.’ Niels maakt graag gebruik van zijn rijke ervaring als zorggebruiker.

Zijn leven lang is hij afhankelijk van professionele hulp. Zijn leven lang zoekt hij naar verandering in het ‘zorgsysteem’. ‘Elke verandering

0
226

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.