Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De cliënt spreekt: ‘Ik staar me niet blind op mensen die het beter hebben’

Nini Janssen (64 jaar) is sinds een jaar weer ‘onder de mensen’. Wekelijks komt ze bij de Quiet-inloopochtend. ‘Ik heb er mensen leren kennen, we praten, ruilen kleding en we drinken koffie.’ Jarenlang heeft Nini nee moeten zeggen. ‘Ik heb het geld niet om veel activiteiten te doen. Ik woon alleen in een aanleunwoning in een mooie wijk. Boodschappen doen mijn twee volwassen zonen, één keer in de maand halen zij de grote dingen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0220-x/MediaObjects/41185_2018_220_Fig1_HTML.jpgMet mijn rollator ga ik doordeweeks in de supermarkt verderop om de kleine boodschappen doen.’ Op haar 35e kreeg Nini een ernstig ongeluk. ‘Ik werd wakker in een lichaam van een 88-jarige’. Het duurde lang voor ze weer op de been was: ‘Ik ben een hoop jaren kwijt sinds dat ongeluk, ik denk dat ik een jaar of vijftien geleden weer op de been was. Ik ben in die tijd mijn vriendinnen kwijtgeraakt. Je

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.