De cliënt spreekt: ‘Ik staar me niet blind op mensen die het beter hebben’

Nini Janssen (64 jaar) is sinds een jaar weer ‘onder de mensen’. Wekelijks komt ze bij de Quiet-inloopochtend. ‘Ik heb er mensen leren kennen, we praten, ruilen kleding en we drinken koffie.’ Jarenlang heeft Nini nee moeten zeggen. ‘Ik heb het geld niet om veel activiteiten te doen. Ik woon alleen in een aanleunwoning in een mooie wijk. Boodschappen doen mijn twee volwassen zonen, één keer in de maand halen zij de grote dingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0220-x/MediaObjects/41185_2018_220_Fig1_HTML.jpgMet mijn rollator ga ik doordeweeks in de supermarkt verderop om de kleine boodschappen doen.’ Op haar 35e kreeg Nini een ernstig ongeluk. ‘Ik werd wakker in een lichaam van een 88-jarige’. Het duurde lang voor ze weer op de been was: ‘Ik ben een hoop jaren kwijt sinds dat ongeluk, ik denk dat ik een jaar of vijftien geleden weer op de been was. Ik ben in die tijd mijn vriendinnen kwijtgeraakt. Je functioneert niet meer. Ik moest steeds nee zeggen als we ergens naartoe gingen. Ik kon het niet betalen.’

‘Ik heb een hulp in de huishouding,

0
119

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.