Community Development Trusts: verankerd in wetgeving

Al te vaak blijven burgerinitiatieven steken in goede bedoelingen. Overheden zien ze niet altijd voor vol aan. In Schotland is dat anders: burgerinitiatieven zijn er uitgegroeid tot professioneel en zakelijk aangestuurde organisaties, de ‘Community Development Trusts’, door de overheid gestimuleerd met wetgeving en financiering. Wat kunnen wij daarvan leren?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Community Development Trusts (CDT’s) vind je in alle uithoeken van Schotland. Ze zijn eigendom van en worden geleid door de lokale gemeenschap met als belangrijkste doel deze duurzaam te versterken. Al naar gelang de lokale behoeften en omstandigheden richten zij zich op een breed scala van onderwerpen: huisvesting, werk, natuur, maatschappelijke diensten, erfgoed of combinaties hiervan. Diensten en voorzieningen die dicht bij de mensen staan en essentieel zijn voor het welzijn en de welvaart van de gemeenschap. Ze hebben direct invloed op de toekomst van hun wijk of dorp. Ze zijn onafhankelijk,

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.